29 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Prophets Of Rage – Unfuck The World (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Grupa Prophets Of Rage objavila je singl „Unfuck The World“ (Concord / Universal Music) i najavila objavu prvog albuma u rujnu. Režiju videospota potpisuje poznati redatelj i aktivist Michael Moore.

Prepoznatljiv gitaristički potpis Toma Morella praćen moćnom Wilk / Commerford ritam sekcijom, scratchevima veterana DMC natjecanja DJ Lorda i vokalnim rafalima Chuck D-a i B Reala pokazuje da u Prophets Of Rage ima još puno kreativne snage. „Svijet se neće promijeniti sam od sebe. Na tebi je da učiniš nešto’ – izjavio je prilikom premijere prvog singla Chuck D, jedan od dvojice vokala, dodavši da je njihova glazba poput ‘putovnice za cijeli svijet“.

Realizacija videospota prepuštena je u ruke Michaelu Mooreu, nagrađivanom autoru dokumentaraca, koji se dosad već potpisao pod spotove poput „Sleep Now In The Fire“ (RATM) i „All The Way To Reno“ (R.E.M.). „Ovaj video je naš poziv u boj protiv svih koji žele nauditi nevinima i nemoćnima“ – tim riječima je svoj angažman opisao Michael Moore. Emocijama nabijen, agresivan i šokantan spot sadrži između ostalog dijelove različitih videa Donalda Trumpa, kao i žestoko kritiziranu Pepsi reklamu.


Singlom „Unfuck The World“ Prophets Of Rage najavili su objavu debut albuma planiranog za 15. rujna. Autor naslovnice je proslavljeni ulični umjetnik, grafički dizajner i aktivist Shepard Fairey.

Usporedo s izlaskom singla grupa je započela europsku turneju nastupima na velikim Rock Im Park i Rock Am Ring festivalima u Njemačkoj. Tijekom lipnja obilazit će festivale po cijeloj Europi, a u Zagrebu su nastupili 26. lipnja.

Izdavač: Concord / Universal Music, 2017.

UNFUCK THE WORLD [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno