5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Proračun za vinkovački sport u 2023. godini blizu milijun eura

Više od autora

- vl promo-

U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca održana je redovita godišnje sjednica Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca na kojoj se donio temeljni dokument za rad Zajednice. Radi se o Programu javnih potreba u sportu za 2023. godine čime će se osigurati svim udrugama i klubovima normalno funkcioniranje.

Proračun za sport ostao je na razini tekuće 2022., a težak je 820.890 eura odnosno 6.185.000 kuna što je izuzetno dobro i razvojno. Osim toga, udruge će dobiti dodatna sredstva koja će se koristi za najam dvorana, a povećanje iznosi pet posto, dok se kroz međuprogramsko područje osiguralo 6% za redovan rad. Program će sadržavati deset područja te će obuhvatiti sve ono što je potrebno sportašima i sportskim udrugama za njihov normalan rad.

„Mi smo kao grad izuzetno bogati sportom, u svome članstvu imamo 37 redovnih članova koji nude 26 različitih sportova što je jedan bogat sadržaj i doprinos građanima Vinkovaca. Tako se mogu baviti različitim sportovima i mogu birati ono što oni žele, to je naše bogatstvo i mi smo u tom dijelu sigurno među najboljima. Osiguravamo građanima da među svim tim silnim sportovima mogu birati kojim će se sportom baviti i što oni žele”, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca Mario Jurić.

Dodao je kako je zadovoljan što se sportaši vratili na svoja borilišta nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa što je od velike važnosti. Unatoč dobrom proračunu uvijek ima prostora za dodatni napredak i razvoj, a Jurić ističe kako je to područje redovitog rada gdje može doći do povećanja sredstava.

„Krenuli smo ponovno u bodovanja, tako će udruge koje su uistinu predano radile i ostvarile dobre rezultate dobiti povećan iznos sredstava. Tako ćemo im omogućiti da imaju više novca kako bi mogli dalje napredovati i svoju udrugu i sportske klubove usavršavati”, govori Jurić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno