2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Nedjelja bračnih jubileja u župi sv. Ćirila i Metoda: 10 godina braka Marka i Kristine Sabljak

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Među župama koje su danas slavile Nedjelju bračnih jubileja bila je i vinkovačka župa sv. Ćirila i Metoda.

Slavio je bračni par Marko i Kristina Sabljak rođ. Đukić. Radosno uz  svojih četvero mališana, devetogodišnju Sunčicu, osmogodišnjeg Marka, četverogodišnjeg Šimuna i najmlađega Jakova od mjesec i pol dana, obilježili su deset godina braka.

Ostanite radosna i vesela obitelj, razigrana, i budite i pravi uzor Kristovih vjernika ovdje u svijetu“, poručio im je župnik Mario Brkić uz obnovu bračnoga zavjeta predajući im u ime župljanja prigodni dar.

Ništa bez Božjeg blagoslova ono je što možemo reći za deset godina bračnog života. Apsolutno smo prihvaćali sve što nam je Bog stavljao na put. U današnje izazovno vrijeme teško je i zahtijevno odgajati djecu, međutim, mi smatramo da nema veće radosti i blagoslova od toga i želimo i druge potaknuti da se ne boje i da rađaju djecu. Za uspješan brak nekoga recepta nema. To je sve pomalo, a sve počinje od ljubavi koja nas drži zajedno i u trenutcima kada nije sve bajno i sjajno. Život nije med i mlijeko, ali ta ljubav je nešto što te drži i što te uvijek gura dalje da ne odustaješ i da se boriš, jedno za dugo i u konačnici za djecu“, istaknula je Kristina Sabljak.A koliko je lijepo živjeti u obitelji u kojoj se roditelji vole i u kojoj je više djece kazala je i najstarija među njima, Sunčica.

Zapravo kad promislim, bolje je da imam tri brata nego da sam sama jer uvijek ću se moći osloniti na njih. Drago mi je što se moji roditelji vole i što su takvi jedan prema drugome i što živimo u jednoj sretnoj obitelji“, kazala je Sunčica.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno