U znak obilježavanja 25. obljetnice Pekinške deklaracije i platforme za djelovanje, UN Women regionalni ured u Europi i središnjoj Aziji pokreće kampanju o proslavi snažnih ženskih likova u regiji kroz sastavljanje zbirke priča o životima inspirativnih žena i djevojaka iz regije i njihovom pozitivnom doprinosu zajednicama i društvu u cjelini.

Iz Ureda pozivaju i ohrabruju širok spektar suradnika – autori, učitelji u osnovnoj školi, povjesničari, novinari, mala djeca, članovi organizacija civilnog društva i grupa, majke i očevi – bilo tko s pričom o ženama i djevojčicama koje su stvorile značajan utjecaj na promicanje ravnopravnosti spolova i osnaživanje žena.

Iako je prednost podnošenje prijava na engleskom, prihvaćaju i prijave na sljedećim jezicima: albanskom, ruskom, srpskom, španjolskom, turskom i francuskom.

“Nadamo se da će s vašim doprinosima inicijativa kroz svoju kreativnost učiniti bolji, svjetliji i jednaki svijet za djecu, istodobno komunicirajući vrijednosti koje im želimo pružiti i nadahnuti“, poručili su iz UN Women Regionalnog ureda.

Pozivajući se na regionalne doprinose koji imaju široku pokrivenost, traže da se prijave predaju Regionalnom uredu UN-a za žene u Europi i Srednjoj Aziji putem ECA.programme@unwomen.org do 30. rujna 2019. u ponoć po lokalnom vremenu u Turskoj.