Proteklog vikenda Jarminčani su obilježili 110 obljetnicu djelovanja svog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, kojom prilikom su se u ovom mjestu okupili brojni gosti vezani uz vatrogasnu djelatnost. Proslavi su, uz predstavnike struke i lokalne samouprave, nazočili i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mjesta, a zanimljivo je bilo ovom prilikom vidjeti prijatelje iz Hrvatskog zagorja, odnosno DVD Zlatar, DVD Budinščina i DVD Hrašćina, kao i prijateljsko vatrogasno društvo iz susjedne republike Slovenije PGD Jesenice. Nakon kratkog obraćanja predsjednika DVD-a Jarmina Đure Franjčića, koji je okupljene upoznao s povijesti ovog društva, zapovjednik Andrian Draganić govorio je o trenutnim aktivnostima u ovom DVD-u.

Poseban naglasak stavio je na dosadašnje rezultate postignute na vatrogasnim natjecanjima, pa je tako istaknuo da je DVD Jarmina postala županijski prvak u muškoj A kategoriji te da su se ponovo nakon 4 godine tri ekipe iz Jarmine plasirale na državno natjecanje.

Osim toga izričit naglasak je stavljen na edukaciju, usavršavanje i konstantno pomlađivanje vatrogasnog kadra. PGD Jesenice, čiji su članovi po prvi puta posjetili Jarminu, već nekoliko godina pomaže DVD-u Jarmina s velikom količinom vatrogasne opreme, a tako niti ovoga puta nisu došli praznih ruku. Donijeli su, naime, iznimno kvalitetnu i korisnu opremu koja će domaćim vatrogascima biti od velike pomoći u budućnosti.

Osim PGD Jesenice treba istaknuti i DVD Hraščina iz Hrvatskog zagorja koja je potpuno besplatno donirala vatrogasno kombi vozilo DVD-u Jarmina u ožujku ove godine, a sada povodom 110 godina 10 kaciga sa baterijskim svjetiljkama.

Nakon obraćanja gostiju uslijedilo je dodjeljivanje priznanja i mimohod do crkve, gdje je održana misa za sve vatrogasce.