Kako je i najavljivano, u Tovarniku i Ilači sutra će održati mirni prosvjed protiv, kako kažu, terora velikog broja teških kamiona. Poziv mještanima na mirni prosvjed uputio je Organizacijski odbor, a prosvjed će se održati u 12 sati u središtu Ilače i u 13 sati u središtu Tovarnika. Na prosvjed su pozvali sve mještane općine Tovarnik, kao i stanovnike ostalih mjesta od Vinkovaca do Tovarnika. Prosvjed organiziraju zbog velikog broja teških kamiona koji prometuju državnom cestom, a samim time i tim mjestima.

Ističu da prosvjedom žele mjerodavnim institucijama ukazati na probleme koje imaju zbog kamiona, kao i utjecati na rješavanje tih problema.

“Pokažimo slogu i zajedništvo i odazovimo se na prosvjed kako bismo iskoristili svoje zakonske mogućnosti i na taj način pokušali zaštititi one koji su najranjiviji, našu mladost”, navodi se u pozivu na prosvjed u selima Ilača i Tovarnik koje je uputio Organizacijski odbor. Upozorava se pritom i kako djeca na prosvjed mogu doći samo u pratnji roditelja. Inače, iz Općine Tovarnik tjednima već pozivaju mjerodavne da se pronađe rješenje za nepregledne kolone kamiona koji kroz njihova sela prometuju državnom cestom prema graničnom prijelazu Tovarnik – Šid.

Mještani se žale na gužvu, buku, uništavanje ceste, bacanje smeća, ali i upozoravaju na opasnost kojoj su izložena djeca zbog gustoće prometa.