21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Provedba aktivnosti u sklopu projekta GOAL

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Projekt GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva provodi se s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva u svrhu kvalitetnijeg djelovanja OCD-a i ostalih članova kako bi se povećala kvaliteta života lokalne zajednice.

Ciljna skupina projekta su organizacije civilnog društva koje sudjeluju u projektu kao nositelji projekta ili kao partneri. Jačanje kapaciteta ostvarilo se provedbom programa radionica na temu financijskog upravljanja, zakonodavnih okvira za djelovanje OCD-a, IKT u poslovanju te upravljanje kriznim situacijama na kojima su sudjelovali zaposlenici prijavitelja te partnera kao i odgovorne osobe.

Nakon provedbe programa radionica i prikupljanja znanja i iskustva članovi projektnog tima radili su na izradi programa treninga za starije osobe s ciljem socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja. Program treninga u sebi je sadržavao sve bitne značajke koje se odnose na socijalno uključivanje te sva nova znanja koja su primjenjiva i koje je moguće implementirati u provedu treninga malog nogometa.

Tijekom zadnjih mjeseci provedbe projekta i projektnih aktivnosti provode se treninzi, koji su netom nakon sudjelovanja u radionicama s ciljem jačanja kapaciteta, izrađeni. Tijekom provedbe projektnih aktivnosti nabavljena je oprema koja služi u provedbi treninga a odnosi se na opremu koja je namijenjena malom nogometu s ciljem što kvalitetnije provedbe projektnih aktivnosti.

Jačanje kapaciteta u provedbi projekta odnosi se i na jačanje provedbenog kapaciteta nositelja te na motiviranje za daljnje djelovanje kako na lokalnoj razini tako i šire s naglaskom na unapređivanjem javne svijesti te zagovaranjem rješavanja potreba ranjivih skupina ljudi. Prijavitelj je projektom imao za cilj promicati sport, vlastiti razvitak i unapređenje sporta i zdravog života te uključivanje socijalno isključenih starijih osoba u društvo te je dosadašnjom provedbom aktivnosti ostvarila svoje ciljeve.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost korisnika MNK Vinkovci – Učilište Studium

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno