17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Provedba treninga u malom nogometu za starije osobe s ciljem socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Provedba treninga u malom nogometu za starije osobe s ciljem socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja provodi se kontinuirano tijekom provedbe projekta „GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva“ koji provodi MNK Vinkovci – Učilište Studium zajedno s partnerima Učilištem Studium, Institutom za unaprjeđenje kvalitete života i Sportskom udrugom građana funkcionalni kružni trening – FCT.

Ono što je prethodilo treninzima bilo je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na području VSŽ s ciljem poboljšanja djelovanja udruga na lokalnoj zajednici te jačanjem u svrhu provedbe projektnih aktivnosti. Jačanjem kapaciteta udruga stvarali su se uvjeti za provedu daljnjih aktivnosti u kojima se nalaze i aktivnosti osmišljavanja, izrade i provedbe programa koji sadrže elemente socijalnog uključivanja s ciljem poboljšanja psihičkog zdravlja.

Izrada i provedba treninga za starije osobe dio je projektnih aktivnosti i namijenjeno je osobama starije životne dobi kojima se omogućilo sudjelovanje u sportskim aktivnostima odnosno treninzima malog nogometa. Treninzi imaju za cilj odgovoriti na lokalne potrebe i ojačati svijest lokalne zajednice s naglaskom na socijalnoj uključivanju osoba starije životne dobi.

Na kontinuiranim treninzima sudjelovale su 24 osobe starije životne dobi te volonteri prijavitelja projekta kao i partnera u vidu organizacije i podrške te podizanja svijesti o važnosti socijalnog uključivanja osoba starije životne dobi. Volonteri su sudjelovali u informiranju krajnjih korisnika o mogućnostima i prednostima koji se ostvaruju sudjelovanjem u aktivnostima projekta, ali i u diseminaciji rezultata projekta. U sklopu projektnih aktivnosti nabavljena je i oprema koja se koristi u provedbi treninga koja je potrebna i za daljnje djelovanje te jačanje kapaciteta prijavitelja projekta.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno