15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Provincija uzvraća udarac punk benda Fakofbolan od sada i na vinilu

Više od autora

- vl promo-Velika nam je čast objaviti da je puležanski punk rock bend FOB (Fakofbolan) objavio album ‘Provinscija uzvraća udarac’ prvi puta u vinilnom obliku! Album je originalno izdan samo na CD-u prije više od 15 godina za tadašnji Zvuk Močvare (2002.). Također, dostupna je i digitalna verzija.

‘Provincija uzvraća udarac’ treći je po redu album FOB-a, koji i 15 godina nakon zvuči svježe i aktualno. Punk rock 21. stoljeća, popraćen hardcore brzinom, rockerski vozećim gitarističkim riffovima, uz povremene uplive u ska ritmove, dok smo svojevrsnu novost mogli prepoznati u zaključnoj pjesmi, gdje koketiraju sa dub i hip-hop ritmovima. FOB-ov prepoznatljiv stil većem broju ljudi može se približiti pokušavajući ga usporediti sa onim što su npr. krajem ’70-ih i početkom ’80-ih radili The Clash, i što od početka ’90-ih npr. rade Rancid, kroz profilirani vlastiti stil.

‘Provincija uzvraća udarac’ je žestok i iskren album, uz snažne tekstove, na omotu priložene u hrvatskoj i engleskoj verziji. Kao što i sam naziv albuma govori, isti predstavljaju generaciju koja je sazrijela, ali koja po “moralnoj većini” još ima problema s odrastanjem. Tekstovi otkrivaju apsurdnost ljudskog društva, sa naglaskom na prostore na kojima živimo, gledano kroz objektiv ‘provincijske’ svakodnevice, ističući neskrivenu želju za životom.

‘Provincija uzvraća udarac’ u izdanju etikete PDV (Prekomjerna Doza Vinila) i Zvuk Močvare, dostupna je kao 12” vinil, prvih 200 primjeraka sadrže originalno CD izdanje, a tu je i download card sa novim remasteringom, za kojeg je zaslužan domaći producent svjetskog glasa – Petar Dundov.

Popis pjesma: A1. Gangsta ’95 (Instrumentalna) / A2. … a sada reklame … / A3. Pepsi – Nike generacija / A4. Pula ratuje / A5. Ne pitaj me zašto / A6. Tražeći slobodu / B1. Neznani junaci / B2. Predgrađa / B3. Lovci na vjetrenjače / B4. Glasnice / B5. Sumrak civilizacije

TRAŽEĆI SLOBODU [AUDIO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno