16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Prva ovogodišnja Mikrofonija u rockabilly stilu

Više od autora

- vl promo-

S novom godinom dolaze nam novi planovi i odluke. Mi smo ipak ostali na starom dobro utabanom putu kojim vozimo unazad godinu i pol dana. To je Mikrofonija, naš radijski format u kojoj nas jednom mjesečno uživo zabavljaju gosti, glazbenici s lokalnim i nacionalnim predznakom.

Prošle godine odradili smo uspješnih 13 izdanja. Kod svih cilj je bio isti, pobliže ih upoznati, opušteno čavrljati u eteru i na kraju, dobro se zabaviti dok izvode svoje glazbene uspješnice u živo. I ovog siječnja nastavljamo prokušanom recepturom, ali s novim glazbenim majstorima. Prva Mikrofonija ove godine, točnije 19. po redu glazbeno druženje, obilježit će vinkovački bend Greasy Flat 4. Nedavno smo ih slušali i gledali i na Bajci na Bosutu gdje su Vinkovčanima priredili odličnu atmosferu te ostavili snažan i upečatljiv dojam. Mi ćemo se potruditi da to ime zazvoni malo jače jer su jedini takav bend u Vinkovcima, a i u široj okolici. Sudeći po njihovim nastupima i načinu na koji rasplešu svoju publiku, sigurno ćemo i uhvatiti koji korak s njima. Greasy flat 4 je domaći bend koji postoji zahvaljujući Hang Loose Rockabilly Festivalu i Matiji Vukoji, jednom od glavnih organizatora festivala. Postojanje benda zabilježeno je prvi put u promotivnom spotu za 2. Hang Loose Rockabilly Festival 2018. godine, a članovi su Matija Vukoja, vokal i ritam gitara, Ivan Jukić, vokal i solo gitara, Tomislav Šekerija, kontrabas i Dejan Radojčić na bubnjevima.U gotovo autentičnom stilu približavaju nam rockabilly stil, rock and roll u pionirskim oblicima šireći zaraznu energiju plesnjaka 50.-tih godina 20. stoljeća. Mješavinom country glazbe i bluesa u ovoj Mikrofoniji sanat ćemo koje su još tajne sastojke dodali za savršen recept svoje melodije. Glavni dio njihovog repertoara čine im uzori, a to su Charlie Feathers, Johnny Powers, The Phantom, Warren Smith, Buddy Holl.

Naš studio i vaše radijske prijemnike začinit će svojom glazbom danas u 17:00. Uživo nas možete pratiti i putem live streama na našoj Facebook stranici Radio Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno