U Upravnoj zgradi Općine Stari Jankovci, u utorak, 20. kolovoza 2019. godine organizirano je već tradicionalno neformalno druženje, na koje su pozvana sva djeca i roditelji učenika prvih razreda osnovne škole s područja općine kojih je ove godine 35.

Budućim prvašićima i njihovim roditeljima kratko je obratio općinski načelnik, Dragan Sudarević koji je poželio prvašićima sreću i puno uspjeha u školovanju te je kratko upoznao roditelje što u budućnosti mogu očekivati od Općine, a tiče pomaganja kod samog školovanja djece.

Dragan Sudarević je istaknuo da osim 800,00 kuna za djecu prvog razreda osnovne škole, koja su im uručena na druženju, u budućem školovanju Općina Stari Jankovci će pomagati tako što će učenicima od 2. – 8. razreda biti isplaćeno po 300,00 kuna za pribor na početku školske godine, besplatne bilježnice (komplet), radne bilježnice i preobuću za sve polaznike osnovnih škola na području Općine.

Svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, sukladno novom Zakonu o udžbenicima, u školskoj godini 2019./2020. dobit će besplatne udžbenike na teret državnog proračuna. Također, načelnik Dragan Sudarević je naglasio kako je ponosan što je Općina Stari Jankovci prva u Vukovarsko – srijemskoj županiji koja je uključena u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a najavio je i skoru provedbu semaforizacije svih naselja u Općini radi sigurnosti samih učenika. Ove godine je napravljeno i šest novih dječjih igrališta sa antistres podlogom i suvremenim te modrenim spravama za igranje.

U proračunu Općine za 2019. godinu, a sukladno Programu nagrađivanja građana Općine Stari Jankovci i Socijalnom planu za 2019. godinu osigurana su sredstva za 35 učenika prvih razreda osnovnih škola, isplaćeno je sveukupno 28.000,00 kuna.