9 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Prve fotografije iz budućeg hita Stado!

Više od autora

- vl promo-

f_stado_prve-fotografije_IS_ST

Ovog ljeta započelo je snimanje jedne od najiščekivanijih filmskih produkcija u regiji – urnebesne komedije STADO (2017.) čiji je redatelj i glavni glumac Nikola Kojo. Osim što se radi o filmu čija je glavna tema jedna od onih s kojima se mnogi od nas istoga trenutka mogu poistovijetiti i što je okupio fantastičnu glumačku ekipu, film ‘Stado’ poseban je i po tome što se radi o prvoj regionalnoj ko-produkciji u koju su uz producentsku kuću K12 uključeni i TV Prva, Filmski centar Srbije te Cineplexx – vodeći kino prikazivač jugoistočne Europe. Na trenutno aktualnom filmskom festivalu u Sarajevu u sklopu filmskih pretpremijera, ‘Stado’ je službeno predstavljeno vodećim kino prikazivačima u regiji, a reakcije na prve fotografije i još uvijek neslužbeni foršpan su bili više nego odlični.

Glavni junaci komedije ‘Stado’ su Kolja i Cveja, dvojica entuzijasta koji će pokušati pronaći financijska sredstva kako bi snimili pilot epizodu za svoju novu televizijsku seriju. Naravno, kao što to obično biva na filmu (ali i u stvarnom životu) njihov put do mogućeg uspjeha nikako neće biti posut ružama, pa će tako Kolja i Cveja biti prisiljeni napraviti puno neželjenih kompromisa kako bi ostvarili svoju ideju. Njih dvojica će se, u želji da naprave veliko umjetničko djelo, suočiti s ogromnim preprekama te u jednom trenutku biti prisiljeni i sklopiti pakt s „vragom“, a sve kako bi ostvarili osobni i financijski uspjeh…

Satirična komedija ‘Stado’ okupila je impresivnu glumačku ekipu koju uz Nikolu Koju predvode Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Marko Gvero, Bane Trifunović, Srđan Timarov, Hristina Popović, Goran Radaković, Dragan Petrović Pele, Miran Banjac, Petar Strugar i mnogi drugi. Radi se o redateljskom prvijencu Nikole Koje koji je domaćoj publici poznat po nastupima u mnogim uspješnim hitovima kao što su „Parada“, „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“ i dr. Jedna od najvećih zanimljivosti vezana za film svakako je i povratak Vesne Trivalić koja se nakon više od 10 godina vratila u svoju rodnu zemlju samo kako bi sudjelovala u snimanju filma. Scenarij ove satirične komedije potpisuje Nebojša Romčević.

S producentske strane, komedija STADO svakako spada u jedne od najambicioznijih projekata u posljednjih 25 godina kada je naša regija u pitanju. Glavnom producentu, produkcijskoj kući K12, kao prvi partneri priključili su se Prva TV, Cineplexx (vodeći kino prikazivač u jugoistočnoj Europi), te Filmski centar Srbije uz čiju je podršku film konkurirao i u našem HAVC-u. Film će u kompletnoj regiji distribuirati Continental film koji time učvršćuje svoj status vodećeg kino distributera kada su regionalni filmovi u pitanju.

Satirična komedija ‘Stado’ u domaća kina dolazi tijekom jeseni ove godine!

VIDEO: STADO – ŽIVOT IZA KAMERE

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno