Prvi kruzer u vukovarskoj luci u sezoni 2020.

0
694
Foto: Hrvatski radio Vukovar
U vukovarsku luku danas je pristao prvi kruzer u novoj sezoni. Riječ je o brodu Ariana sa 140 putnika s njemačkog govornog područja, koji je svoje putovanje započeo u Beču te ga nastavlja prema Crnom moru. To je prvi od ukupno najavljena 342 putnička broda, koji bi do kraja studenoga trebali uploviti u Vukovar.
Prema podacima Turističke zajednice grada Vukovara, prošle godine u Vukovaru je pristao rekordan broj riječnih kruzera, 351 brod s gotovo 50.000 putnika. Kako je na početku prošlogodišnje sezone najavljeno 318 kruzera, a na kraju ih je bilo 351, za očekivati je kako će i ovogodišnji broj biti veći od najavljenih 342 kruzera te se u Turističkoj zajednici nadaju novoj rekordnoj godini po broju kruzera i putnika.
Prema istraživanjima, gosti s kruzera u Vukovaru najviše posjećuju Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture te baroknu jezgru grada. Pojedini programi nude i upoznavanje s ratnom poviješću Vukovara ili obilazak franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova i novootvorenog Franjevačkog muzeja.