Foto: Stefan Duscio / Universal / Editus
Film ‘Nevidljivi čovjek‘ (The Invisible Man, 2020.) s Elisabeth Moss u glavnoj ulozi, već se pokazao kao veliki hit. Premašio je sva očekivanja, a tijekom svog prvog vikenda u kinima, zaradio je više od 50 milijuna dolara diljem svijeta.
Osim publike, zadovoljni su i kritičari. Na čuvenoj stranici Rotten Tomatoes, na kojoj se ocjenjuju filmovi i serije, “Nevidljivi čovjek” trenutno ima 91 posto preporuke, dok na IMDb-u ima ocjenu 7,6 što su zaista odlične ocjena za horor film.
Očekuje se i daljnji uspjeh prvog horor hita ove godine. U kinima se pojavio prošlog četvrtka, 27. veljače, posredstvom hrvatskog distributera Editus, i već se sedmerostruko isplatio s obzirom na uloženih 7 milijuna koliko je u njega uloženo.
Kao nadahnuće za film poslužila je knjiga “Nevidljivi čovjek” engleskog majstora znanstvene fantastike – književnika H.G. Wellsa. Elisabeth Moss igra ulogu Cecilije Kass, žene koju terorizira bivši dečko. On lažira svoju smrt, a potom je progoni, pa je Cecilia primorana istovremeno se boriti za svoj život i ostalima dokazati da ne gubi razum.
Redatelj Nevidljivog čovjeka je Leigh Whannell.