21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Prvo cijepljenje pasa o trošku Grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Grad Vinkovci financirat će vlasnicima pasa troškove prvog cijepljenja protiv bjesnoće, troškove dehelmintizacije i troškove mikročipiranja pasa. Odluka je to gradske Uprave na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, kojom se želi izići ususret vlasnicima pasa te u što većoj mjeri prevenirati pojavu pasa lutalica bez čipa bez kojega se ne može pronaći vlasnik.

Problem napuštenih pasa prisutan je u svim gradovima i općinama pa tako i u Vinkovcima. U nastojanjima iznalaženja rješenja za zbrinjavanje napuštenih pasa Grad Vinkovci ove je godine, u suradnji s azilom i skloništem za životinje “Tip-tip” u Vinkovcima, pokrenuo medijsku kampanju usmjerenu na rješavanje problema napuštenih pasa udomljavanjem. Kampanja je pokrenuta s osnovnim ciljem posvijestiti građanima prednosti udomljavanja, a ne kupovine pasa uz poruku: “Udomljavanjem umjesto kupnje možete pomoći psu i svojoj zajednici. Pas iz skloništa je zdrav, cijepljen, mikročipiran i kastriran”, a svi zainteresirani za udomljavanje psa mogu se obratiti azilu Tip-Tip u Vinkovcima (J. Lovretića 10, 032/306-192, www.tip-tip.hr).

Sada je, pak, Grad učinio još jedan iskorak, ovaj put ponajprije kako bi pomogao vlasnicima pasa u troškovima vezanim uz njihovog kućnog ljubimca, ali i kako bi se, u situaciji da pas odluta ili, ne daj Bože, bude napušten, mogao pronaći vlasnik. “Riječ je o refundiranju troškova. Dakle, vlasnici pasa s područja grada, ako je riječ o prvom cijepljenju njihovog ljubimca, mogu od Grada, uz ispunjavanje određenih uvjeta koji su objavljeni u javnom pozivu, zatražiti povrat novca u iznosu od 250,00 kuna”, ističe Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada dodajući kako je poruka gradske Uprave građanima i dalje da ne kupuju pse, nego svoje buduće ljubimce potraže u “Tip-tipu” i spase bar jednog napuštenog psa.

Obrazac zahtjeva za povrat novca građani mogu naći na mrežnoj stranici Grada Vinkovaca www.vinkovci.hr ili se može preuzeti u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava za 2018. godinu, a najkasnije do 31.12.2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno