4 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Prvo Lutkarsko proljeće u našem gradu prije 27 godina

Više od autora

- vl promo-

Lutkarsko proljeće sve je bliže, a upravo iz tog razloga provjerili smo kada je bilo prvo i gdje se odigralo. Tako su kolege u 13. broju Vinkovačkog lista pisali upravo o ovoj temi.

Vukovarsko-srijemska županija postala je bogatija za još jednu kulturnu manifestaciju, koja je prema obećanjima organizatora, agencije „Asser Savus” postala redovita godišnja priredba, pišu. Počelo je 25. ožujka, predstavom „Vještičji pir” osječkog dječjeg kazališta u dvorani Gradskog kazališta u Vinkovcima, a trajalo je do 30. ožujka, kada je u Drenovcima, Kazalište lutaka Zadar, odigralo 3 posljednje predstave pod naslovom „Mala čarobnica”.

Vlasnik kazališne agencije „Asser Savus” Himzo Nuhanović u ime organizatora Lutkarskog proljeća zaželio je djeci sretan Uskrs jer je priredba priređena najmlađima žiteljima županije kao uskrsni poklon.
Održano je 20-ak predstava, a sugrađane su zabavljali: kazališne družine Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić iz Zagreba, Lutkarsko kazališta „Maštaonica” iz Mostara, Dječje kazališta lutaka iz Osijeka i Kazalište lutaka iz Zadra.

U vinkovačkom tada kino-kazalištu, nastupilo je riječko Kazalište lutaka s predstavom „Pustolovine malog lava”, u Županji je lutkarska družina iz Zadra odigrala predstavu „Mala Čarobnica”, Riječani su se predstavili Otočanima, a Zadrani Nuštarcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno