Nakon 40 godina po prvi put okupila se školska generacija Osnovne škole Zrinskih Nuštar rođenih 1964./65. godine. Sastali su se u subotu, 1. rujna, a od njih 90, koliko ih je nekada u generaciji sjedilo u školskim klupama, okupila su se 52 učenika i 9 učitelja, koji su se rado odazvali. Došli su Velimir Zadro, tadašnji ravnatelj škole, Joška Muškić, Biserka Muškić, Đurđa Rostaš, Miljenko Molnar, Evica Velić, Iva Mihaljević, Ante Mihaljević i Marija Stočko.

“Bio je to susret pun emocija i lijepih sjećanja, a i prilika da učiteljima generacije zahvalimo za sve što su nam pružili tih godina, a to je bilo jako puno. Na zvuk zvona u 16:30 krenuli smo s protokolom. Predstavnica učenika Blanka Rudnički Cikač pozdravila je drage učitelje i goste. Ravnatelj OŠ Zrinskih Nuštar Kruno Šarić pozdravio nas je kao domaćin i u svom govoru predstavio školu danas. U goste smo pozvali načelnika Općine Nuštar Hrvoja Drinovca, bivšeg načelnika Stipu Tomića i Mariju Škrabo, članicu HKSPD “Seljačka sloga” Nuštar, koji su nam svojim dolaskom uveličali susret na čemu smo im zahvalni. Protokol je bio posebno zanimljiv jer smo se sjetili lijepih i zanimljivih trenutaka iz školskih dana koji su nas i nasmijali, a i otkrili puno zanimljivih detalja nekih situacija koje su se dogodile. Sva ta sjećanja, vratila su nas u te bezbrižne dane”, ističe Antun Ponoš, inicijator i jedan od organizatora okupljanja, Nuštarac i nuštarski đak, danas poznat kao urednik i voditelj popularne emisije “Kućni ljubimci” (HRT).

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice i pokloni učenika učiteljima za sve što su za njih učinili te pohvalnice svim učenicima za sve što su do sada postigli u životu i za ono što će tek postići.

Učitelj tjelesnog odgoja i uspješni sportaš Joška Muškić, vlasnik brojnih priznanja i osvojenih sportskih titula, poklonio je školi i ravnatelju Kruni Šariću svoju bogatu foto arhivu sportskih rezultata učenika osnovne škole Zrinskih Nuštar osvojenih za vrijeme njegovog radnog staža u školi.

Na kraju druženja, koje je završilo svečanom večerom i glazbenim programom na salašu “Tena” u Vinkovcima, dogovoren je nastavak ovakvih susreta punih lijepih trenutaka.