13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Psihodeličari Acid Mothers Temple i The Last Lord Of Atlantis u Tvornici kulture

Više od autora

- vl promo-

m_acid-mothers-temple_koncert-zagreb_ST

Japanski psihodelični bend Acid Mothers Temple dolaze u Tvornicu kulture u srijedu 19. listopada u sklopu promocije najnovijeg albuma ‘Wake To A New Dawn Of Another Astro Era’. Kao predgrupa će nastupiti The Last Lord Of Atlantis.

Nastali 1995. godine, kao samoprozvana milenijska hippy grupa, putuju svijetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma. Okupljeni oko gitarista imena Kawabata Makoto, rad su počeli pod utjecajem progressive rocka, da bi nastavili s jazz primjesama u svojoj glazbi, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju. Nazivajući sebe kozmičkim trubadurima, uz vodstvo Makotoa koji vjeruje da komunicira s kozmosom, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od tridesetak glazbenika, umjetnika i performera kojim je glazba samo jedan od polja interesa.

S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju objaviti i po nevjerojatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, te su polagano dosegli zvjezdani status. Grupa je to koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rock i progresivni rock i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u povijesti, a njihov rad je glazba uz koju putujete, prisjećate se i prepuštate kaosu.

Najnoviji album ‘Wake To A New Dawn Of Another Astro Era’ prikazuje bend u promijenjenoj postavi na perkusijama. Kawabata Makoto je pomlađen na novoj ploči i pokazuje najbolje što  Acid Mothers Temple ima za ponuditi u zadnjih 21 godinu. Duboki ambijentalni synthovi uklapaju se s Makotovom moćnom svirkom gitare i jakim utjecajem kraut rocka. Zamagljujući liniju između kompozicije i improvizacije, ovo je zasigurno već legendarni album benda Acid Mothers Temple.

Bend koji puni velike dvorane diljem svijeta, vraća se u Hrvatsku na još jedan nastup nabijen energijom. Turneja na kojoj predstavljaju najnoviji uradak vodi bend u Irsku, Englesku, Španjolsku, Portugal, Francusku, Italiju, Austriju, Sloveniju, Češku, Nizozemsku, Belgiju, a nastup u Hrvatskoj zakazan je u zagrebačkoj Tvornici kulture 19. listopada.

Kao predgrupa će nastupiti The Last Lord Of Atlantis, gospodar sjevernoistočne polutke.

U isto vrijeme, koncert grupe Battleme, koji se taj dan trebao održati u Tvornici, je prebačen u Klub. u Hatzovu.

Ulaznice su u pretprodaji 45 kn, a na dan koncerta 60 kn.

LIVE: ACID MOTHERS TEMPLE [2013]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno