7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Psima odvojenim od vlasnika daju ljubav, sigurnost, brigu i uživanje

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Svoje veliko slavonsko dvorište obitelj Janović iz Marinaca pretvorila je u Salaš za pse i tako brojnim vlasnicima olakšala vječnu dvojbu u vrijeme godišnjih odmora – kamo s kućnim ljubimcima? Za sve je zaslužan, kažu, njihov mladi Border Collie, pravi seoski domaćin Aki.

A Akijeva sretna njuška prvo je što će vidjeti svi oni koji svoje četveronožne ljubimce odluče dati na čuvanje vrijednoj obitelji Janović. Tabla uz cestu na adresi Alojzija Stepinca 41 jednostavno poziva zaviriti na ovaj jedinstveni Salaš i doživjeti pravi domaći seoski ugođaj.

„Brinemo da svaki gost uživa u bezbrižnom boravku i dobije pažnju i brigu koju zaslužuje. Napravili smo udoban i siguran ugođaj za pse svih veličina i pasmina, neki čak i smješteni u stoljetnim hrastovim buradima, a naše prostrano seosko imanje smanjuje stres i pruža osjećaj sigurnosti, nježnosti i topline”, pozivaju supružnici Robert i Vesna Janović na svoj tek otvoreni Salaš za pse kojega su već ‘okupirali’ prvi gosti.

Do ideje za ovaj inovativni pothvat stigli su kada su se i sami našli u situaciji da nemaju gdje zbrinuti svoga Akija. Najbliži registrirani objekti za privremeni smještaj kućnih ljubimaca tek su u Baranji, njih dva, dok ih je u cijeloj Hrvatskoj samo 15. Godinu dana zamisao se motala po glavi, ubrzo je i Robert hrabro napustio svoj posao i počela se kotrljati priča o privremenom smještaju za pse.

„Iako još treba nekih završnih radova, detalja i finalni ‘touch’, spremni smo za goste. Upita imamo, rezervacija imamo, ljudi zovu gotovo svaki dan. Treba malo vremena da čuju za nas i da shvate kako to sve funkcionira, već smo dobili i neke primjedbe i zahtjeve, a mi ćemo pokušati ispuniti sve što možemo“, kaže Robert posebno naglasivši i kako vlasnici ne moraju brinuti za sigurnost i zdravlje svojih ljubimaca jer Salaš ima suradnju s dvije veterinarske ambulante koje su na raspolaganju kada god to zatreba.Svjesni su, dodaje, važnosti i potrebe ovakvog mjesta u današnje vrijeme pa su i očekivanja poprilično velika. U svemu im pomažu i tri sina od kojih je jedan u Njemačkoj, no ako Salaš bude uspješan, stiže natrag u svoje Marince.

Maksimalno u ovom trenutku mogu ugostiti 15 pasa, svih pasmina, veličina i kilaže, u vanjskom i unutarnjem smještaju, bilo da se radi o prijepodnevnom, poslijepodnevnom ili cjelodnevnom boravku. Janovići obećavaju – mirno i sigurno je ovo okruženje za sreću vaših ljubimaca.

„Pas je najbolji čovjekov prijatelj. Svi koji ih imamo u to smo sigurni, boljeg i ljepšeg prijatelja nema. Znamo da im moramo vratiti bezuvjetnu ljubav koju nam pružaju, ali isto tako da vlasnici ponekad nemaju vremena ni prostora za to, pa će im naša obitelj pokušati pomoći najbolje što znamo i možemo. Na kraju krajeva, dovedite ga na Salaš za pse u Marince da se i on malo odmori od vas“, pozivaju Robert i Vesna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno