2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

PU vukovarsko-srijemska: Slučaj policajca koji je pozvan u srpsku vojsku jedini je takav u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, rješenjem od 7. studenoga 2022. godine, udaljen je iz službe jer je, kako su rekli u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, teško naštetio interesima službe i njenom ugledu.

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”. Mladi 21-godišnji policajac ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju: “Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenoga, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje disciplinski postupak”, kažu.Policijska uprava vukovarsko-srijemska objavila je kako je ovo jedini takav slučaj dosad u Hrvatskoj.

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Postaju granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti”, kazao je glasnogovornik Dragoslav Živković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno