Foto: Saša 21 promo
Saša21 je boogie punk rock trio iz Pule i to je, koliko je članovima banda znano, prvi takav ansambl u svijetu. Pioniri žanra koji su sami kreirali.
Iako je ideja o bendu začeta negdje početkom ovog stoljeća – sa aktivnim i ozbiljnim radom započelo se tek 2012. godine.
Saša 21 su 2014. objavili svoj prvi album naslovljen “VD-i1” koji se pojavio u ediciji kuća PDV i Dirty Old Label, u limitiranom izdanju, samo na vinilu, i to u 521 primjerak.
Ovih je dana završen novi, drugi po redu album koji se tove, logično – “VD – i2”  i od 21. srpnja nalazi se u prodaji. Objavljen je kao dvostruki CD, u jednom boxu, s dva potpuno identična diska! Potpuno isti materijal. Stoga, nemojte slušati jedan pa drugi disk u nadi da ćete otkriti razliku ili naći  nešto skriveno. Toga nema poručuju iz banda.
Pa zašto onda 2 diska?
Prvo, jedan disk vam može biti doma, a drugi za auto.
Drugo, Sale kaže kako ne zna da je itko učinio nešto slične pa je time fora više nego super.
Treće, sve su u vezi ovog albuma radili 2 puta: snimali ga, mixali, pa dva puta mastering, postprodukcija, omot. Dakle, sasvim je ok da box sadrži i 2 CD-a.
Inače, ansambl je do sada bio i prilično koncertno aktivan te je nastupao u Hrvatskoj (kao pravu poslasticu izdvajamo gostovanje ispred Dubioze kolektiv u pulskoj Areni 10.08.2019.), te u BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.
Sa objavljivanjem novog albuma trebalo je biti intenzivirano još nastupa, između ostalog gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji. Zbog situacije izazvane pandemijom corona virusa, sve se odgađa do daljnjeg.
Izdavac novog dvostrukog CD-a je Dirty Old Label a dok bend ne snimi i novi spot za pjesmu “Respect” na linku je reminder kako je to izgledalo lani u Areni.