Pupovac, Jeckov i Milošević u 12. izbornoj jedinici

0
244

Na danas održanoj Glavnoj Skupštini SDSS-a u Vukovaru predstavljen je izborni program stranke te najavljeno kako će SDSS na izborima izaći samo u 12. izbornoj jedinici. SDSS-ovi kandidati za Hrvatski sabor biti će trojac koji je u saboru bio i u prošlom mandatu, odnosno Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević.

Predstavljajući izborni program predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je kako će se SDSS zalagati za promjenu proračunske politike, efikasnije pravosuđe, pojačavanje unutarnjeg nadzora, tehnološki razvoj, korištenje potencijala Hrvatske promjenu vanjske politike, konvalidaciju radnoga staža, obnovu ratom oštećenih kuća, procesuiranje ratnih zločina, poštivanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, rješavanje statusa škola, prava na uporabu jezika i pisma, jače gospodarsko povezivanje različitih dijelova Hrvatske, suzbijanje u što većoj mjeri korupcije…

Tvrdi kako bi sa smanjivanjem korupcije za 50 % bilo omogućeno da se smanje porezi i da u isto vrijeme proračun bude pun. Istakao je kako Hrvatskoj manjka da bude funkcionalnija i pravednija država prema većini svojih građana bez obzira na nacionalnost kao i da hrvatska ekonomija danas nije dostatna za svoje građane.