29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Purkić i Županović okrunili se naslovom prvaka na vinkovčakom bacačkom mitingu

Više od autora

- vl promo-

U organizaciji Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci održan je bacački miting na kojem su se natjecali para atletičarke i para atletičari iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Natjecalo se u disciplinama bacanja koplja, diska i kugle u stojećem i sjedećem položaju. Nastupali su klubovi iz Pule, Velike Gorice, Zagreba, Sarajeva i Vinkovaca. Rangiranje najuspješnijih sudionika natjecanja određivalo se prema osvojenim bodovima (RAZA tablice). Petero najuspješnijih nagrađeni su bogatim poklon paketima, a prvih troje osvojili su pehare.

Sportaši AKOSI Vinkovci zauzeli su čak dvije od pet prvih pozicija – Marin Županović koji je u bacanju koplja ostvario rezultat 18, 09 metara te naša najuspješnija para atletičarka Ivana Purkić koja je kuglu bacila 9, 95 metara.

„Zahvaljujemo se svim našim sponzorima, klubovima koji su sudjelovali i atletskim sucima na izvrsno odrađenom poslu i prije svega fair playu! Mislim da su svi iz Vinkovaca otišli sa izvrsnim dojmovima te da će naš bacački miting zaživjeti u sve većem obujmu nadolazećih godina.”, rekao je Dalibor Pavić, predsjednik „AKOSI Vinkovci“.

Vinkovačko bacačkom mitingu nazočio i glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom, Goran Žeželj.


„Atletski klub osoba s invaliditetom iz Vinkovaca opet nas je ugodno iznenadio uspješnom organizacijom paraatletskog događanja. Podsjetio bih, AKOSI Vinkovci su 2018. i 2019. godine organizirali naše Ekipno prvenstvo Hrvatske, prošlo godine bili su organizatori odličnog sportskog kampa za mlade sportaše s poteškoćama u razvoju, a evo ove godine paraatletski bacački miting „Vinkovci Open 2022“. I u skromnim uvjetima, ovaj miting potpuno je oduševio sve sudionike svojom jednostavnošću, a opet dobrom sportskom atmosferom i druženjem, što je u konačnici tim mladim sudionicima od velikog značenja”, izjavio je Žeželj.

Dodao je kako je Savez prepoznao kvalitetan pristup organizatora te je ovom natjecanju dodijeljen i status 1. kola paraatletske lige za 2022. godinu koja se uz potporu Ministarstva turizma i sporta odigrava kroz četiri kola.

“Moram napomenuti da nam u paraatletici nedostaje upravo ovakvih kraćih jednodnevnih natjecanja, ispod razine državnih prvenstava, na kojima će naši sportaši s različitim teškoćama i oštećenjima, osim kvalitetne socijalne komponente, moći ostvariti i svoja sportska postignuća te tako upotpuniti svoje ciljeve i očekivanja, kako sportska, tako i ona životna“, rekao je Žeželj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno