Nakon 33 godine zajedničkog muziciranja, druženja, nastupa i devet snimljenih albuma u kojima uživaju brojni zaljubljenici u zvuk tambure, Tamburaški sastav „Dike“ odlučio je snimiti nešto jedinstveno i posebno te počastiti publiku prepjevima deset romansi. Tako je sinoć u Art Clubu u Vinkovcima održana i promocija albuma kojega su nazvali „Romanse“.

Osim popularne pjesme “Tužna je nedjelja” koja je u svijetu obrađena u tridesetak verzija uz razne glazbene instrumente i u različitim stilovima, na albumu se nalazi još devet pjesama u njihovoj izvedbi snimljenih uživo bez ispravke ijednog odsviranog tona i otpjevanog teksta. “Zaspala si, a ja budan”, “Molitva je za me”, “Bijele ruže, nježne ruže”, “Htio bih te vidjet”, “Romansa ta”, “Oj, spomenče”, “Noćas nisu sjale”, “Ja nekoga bolim, ja nekoga ljubim”, “Te oči tvoje zelene” i spomenuta “Tužna je nedjelja” nalaze se na novom izdanju Dika u nakladi Croatia Recordsa.

„Ovaj album je nešto posebno što se danas, nažalost, rijetko i svira. Ovo su romanse, prepjevi uglavnom mađarskih romansi, koje mnogi tamburaši i mladi ne znaju, a radi se o jednoj vrlo specifičnoj glazbi jer je tekst prava poezija. Pjesme su namijenjene prvenstveno nama Dikama jer mi uživamo u tome, ali uvijek ima slušatelja koji također uživaju u ovakvim stihovima“, rekao je jedan od Dika, Marinko Blažinkov.

Umjesto spota odradit će jedan mini koncert od šest pjesama. Trenutno su, ističe Blažinkov, u fazi dogovora, a već je pronađena i lokacija.

“Želimo biti iskreni u emocijama koje su nas ponijele prilikom snimanja. Pustili smo zvuke ljubavne da poteku slobodno poput povjetarca niz panonske ravni. Nadamo se da ćete uživati kao što i mi uživamo svirajući ih”, poručuju Dike koji danas sviraju u sastavu: Marinko Blažinkov (vokal, basprim), Stjepan Đurković (prim), Mario Mihaljević (basprim), Danijel Cerančević (basprim), Zvonimir Rukavina (kontra) i Darko Kujundžić (berde, bas).