33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Iz središta Vukovara danas je krenula 18. biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” u organizaciji Hrvatskog društva Ljubljana, posvećena svim poginulim hrvatskim braniteljima od Vukovara do Ljubljane.

Sudionici karavane tako su započeli put dug 500 kilometara koji će voziti u tri etape: Vukovar – Đurđevac, Đurđevac – Samobor i Samobor – Ljubljana.

Svim Hrvatima koji žive u Sloveniji ova karavana ima veliko značenje još od 2003. godine kada su biciklisti prvi put krenuli na ovaj put, istaknuo je na polasku Milan Pavelić, predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana.

“Svatko je na svoj način pomagao Vukovaru, a mi sportaši smo mu na svoj način odlučili odati počast te ujedno povezati i domovinu i državu u kojoj živimo. Cijela ideja se veže oko datuma 25. lipnja jer su na taj datum i Slovenija i Hrvatska obilježavale dan svoje državnosti”, kazao je Pavelić.

Recimo i to kako je 2016. godine uoči biciklističke karavane „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” potpisana i „Povelja puta prijateljstva Vukovar – Ljubljana“.

Povelju su potpisali gradonačelnici 11 gradova u Hrvatskoj i 4 grada u Sloveniji kroz koje prolazi biciklistička karavana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno