21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Putokazi će nas upoznati sa mjuziklom Raskružje

Više od autora

- vl promo-m_putokazi_raskruzje_mjuzikl_IS
Perzefona/ Morana i vile Rusalke, proljetne vodene nimfe

Najopsežnije glazbeno scensko dijelo Putokaza, mjuzikl mijena „Raskružje“ prikazat će se premijerno riječkoj publici u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u petak 15., subotu 16. i ponedjeljak 18. travnja.

Raskružje, mjuzikl mijena, pomiče granice Putokaza, dodajući njihovoj prepoznatljivoj glazbeno scenskoj pojavi, još jednu, dramsku dimenziju. Raskružje spaja naizgled nespojivo, pa je libretistica Irena Križ povezala u ovoj priči mitove o nastanku proljeća, slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o otmici Perzefone. Ovo je priča o ljubavi koja izlazi iz okvira. O ljubavi majke i njenoj unutarnjoj borbi s prihvaćanjem odvajanja od djeteta. Stoga je priča inspirirana mitologijom Demetre i Perzefone. Ostaje pitanje kako u ovoj priči Demetra reagira kada Perzefona svojevoljno i zauvijek odlazi u drugi svijet koji je Demetri nedostupan. Priča govori i o relativnom značenju pripadanja.

m_putokazi_raskruzje_mjuzikl_ST_1
Janja i vile Polunoćnice, zimske nimfe

Pripadnost jednoj osobi, jednom svijetu, jednoj istini, jednom vjerovanju dovodi do prepreka koje otežavaju ljubav. Vjerovanje da je samo jedan svijet idealan, u priči mjuzikla, dovodi do ismijavanja želje za otkrivanjem novoga i razmišljanja da je putovanje za one koji ne znaju što hoće. Ljubav između dva svijeta postaje nemoguća i zbog razlika u pripadnosti osoba drukčijeg podrijetla, imena. Ovaj neobični zaplet predstavlja svijet koji vrvi od slavenskih vila, bogova, grčkih furija, i podsjeća na svakodnevne životne situacije u sukobu taština, straha, netolerancije i odbijanja. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije i ostali, suočavaju se tako, ne samo s drukčijim svijetom, već i s različitošću vlastitog, ali i mijenom unutar sebe samih u vlastitoj intimnoj borbi putujući Raskružjem.

Perun i njegova vojska
Perun i njegova vojska

Riječ je o potpuno novom autorskom dijelu, mjuziklu od 30 songova s albuma „Nova Zemlja“, „Androida“, „Mjesec“ i „Porculan“ koje je u novo ruho odjenuo orkestrator Filip Frank.  Uz Irenu Križ i Filipa Franka suradnici u projektu su Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Goran Časni i Saša Ostojić. Izvršna producentica je Miranda Đaković, koja je uz D. Rapoteca, I. Turka i E. Stanića, autorica songova u Mjuziklu.

Raskružje, mjuzikl mijena donose: Ivona Maričić, Tea Mirth, Antonia Svetina, Marko Anić, Nenad Mataija Matko Basara, Nataša Uljan Vitezić, Dominik Zoretić, Nikolina Tomljanović, Jasmina Sokoli, Daniela Rašić Strčić, Magda Martedić, Sandra Slavić, Irena Ćepulić Križ, Sandra Vagaja, Ana Birkić, Vedrana Lisica, Sarah-Nicole Vukšić, Dolores Marinić, Mia Doričić, Andrea Žaja, Antonia Glumac, Dragana Drljača Olujić, Helena Živković, Nika Ivančić, Petar Čučak,  Alan Poropat, Tino Trkulja, Daniel Antunović, Saša Krepelnik, Alen Petrić, Goran Perožić, Suzana Arbanas, Dušica Branković, Barbara Krasny, Dragana Stijelja Vujičić, Snježana Pantoš, Nataša Kinkela, Martina Zorović, Anita Kos,  Laura Šalov, Mario Jelić.

VIDEO KNJIŽICA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno