Foto | I Promo
Putokazi predstavljaju novi singl s četrnaestog po redu, od kritike hvaljenog, albuma “Meandri”. Kao peta “postaja” ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl “Tužna” uistinu je tužna pjesma: “Kome je do istine zna, prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga “izgubio” u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u ‘veliku životnu vodu’ u pokretu, koja ‘meandrira’ zavojima na kojima protječemo i ‘punimo’ vrijeme svoje fizičke pojavnosti”, ističu Putokazi.
Kao igrani film u formatu omnibusa, novi uradak Putokaza skup je različitih čitanja na temu smrti i prolaznosti, talentirane mlade umjetnice, redateljice Gee Rajić koja za “Tužnu” kaže: “Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos.”
U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. Legendarni riječki Putokazi svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus “Meandri” , predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.
Glazba, tekst i vokalni aranžman potpisuje Miranda Đaković a instrumentalni Zoran Majstorović i Iztok Turk. Akustičnu gitaru svira i pjeva Miranda Đaković dok arapsku lutnju, također akustičnu gitaru, bisernica i udaraljke svira Zoran Majstorović. Vokale su snimili Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac i Branka Matić Dereta.