U okviru provedbe aktivnosti projekta ”Made in Danube”, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je na 7. godišnjem forumu Strategije Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR), održanom u Sofiji u Bugarskoj od 18. do 19. listopada. Ove godine forum je nosio naziv „Kultura i turizam kao poticaji razvoja u Dunavskoj regiji“, a obrađene su teme od iznimne važnosti za razvoj Dunavske regije, koje se odnose na očuvanje kulturne i povijesne baštine, novih tehnologija i digitalizacije u sektoru turizma, u cilju ostvarenja sigurnosti u turizmu, transportne povezanosti i mobilnosti.

Forum je okupio više od 900 sudionika iz cijele Europe, a pokazao se kao izvrsna prilika povezivanja relevantnih dionika u raspravama oko sinergije i konzistentnosti između makro-regionalnih strategija za postizanje zajedničkih ciljeva EU i budućih strategija nakon 2020. godine.

Događaj je održan u organizaciji Bugarske (koja trenutačno predsjeda EUSDR-om) i Euroske komisije, u suradnji s Dunavskim Transnacionalnim Programom. Ispred RA VSŽ sudjelovala je voditeljica Odjela za opće i tržišne poslove Vedrana Džoić.