Nastavno na donaciju hrvatskog nogometnog reprezentativca Marcela Brozovića, pokrenuta je inicijativa koju su roditelji iz Cerića i Marinaca prihvatili.

Temeljem najave kako će se od sljedeće školske godine izmijeniti školski program, a samim tim i udžbenici, Općina Nuštar, nastavno na donaciju hrvatskog nogometnog reprezentativca Marcela Brozovića, pokrenula je inicijativu koja je i prihvaćena od roditelja učenika u Ceriću i Marincima.

Podsjetimo, hrvatski nogometni reprezentativac, srebrni Vatreni Marcelo Brozović, iznenadio je i obradovao roditelje u Ceriću i Marincima, darovavši učenicima područnih škola OŠ Zrinskih Nuštar u tim mjestima sredstva za udžbenike i radne bilježnice. Kako je riječ o 87 učenika od prvog do četvrtog razreda, 65 u Ceriću i 22 u Marincima, ovaj dar vrijedan je 80 tisuća kuna.

“Općina Nuštar prije četiri godine isfinancirala je nabavku školskih udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda i te knjige se prenose svake godine. A sada, kada bi kupili knjige za učenike od 1. do 4. razreda u Ceriću i Marincima, za koje smo dobili donaciju, te knjige bi nagodinu mogli baciti jer dolaze nove. Zato sam pozvao roditelje iz Cerića i Marinaca i upitao ih jesu li suglasni s tim da se i ove godine knjige zavrte, a s novcem koji smo dobili i sa sudjelovanjem Općine u razlici, kupimo radne bilježnice i likovne mape za svu djecu od 1. do 4. razreda u Nuštru, Ceriću i Marincima”, ističe načelnik Hrvoje Drinovac.

Kako su roditelji bili suglasni, sada se ide u nabavku radnih bilježnica i likovnih mapa za sve učenike nižih razreda s područja općine, a za sljedeću školsku godinu Općina će u proračunu osigurati novac za nabavku udžbenika, ističe načelnik Drinovac.