Burno je krenulo u lipnju kada je A ansambl imao programe u Tolisi ( BIH ) 02.06., odmah zatim vikend turneju imala je starija dječja skupina nastupima u Dugopolju i Trilju, gdje su bili gosti KUD-a „ Pleter „ Dugopolje.

Mlađa dječja skupina uspješno je nastupila na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina naše županije u Cerni.

15.06. folklorni ansambl gostovao je u Vrbovcu, na proslavi Dana grada Vrbovca gdje su bili gosti KUD-a „ Petar Zrinski „ Vrbovec.

Uslijedio je nastup na tradicionalnoj manifestaciji „ Šokačka se grana vije „ koja je ove godine održana u Osijeku uz sudjelovanje i FA „ Broda „ Slavonski Brod, KUD-a „ Tena „ Đakovo i KUD-a „ Osijek 1862 „ iz Osijeka.

 

Srpanj je bio rezerviran za tradicionalni koncert posvećen Danu grada Vinkovaca na kojemu su se osim plesača predstavili i ŽPS „ Šumarice „, članovi tamburaškog orkestra sa solistima, a gosti koncerta bili su članovi HKC „ Kolo „ Subotica.

U kolovozu je ponovo bilo radno a sve je započelo sudjelovanjem na Makarskom ljetu u Makarskoj, u periodu od 06. do 11.08. gdje su održana tri koncerta ( Makarska, hotel „ Riviera „ i Baška Voda ) za žitelje i turiste. Osim plesnog ansambla na koncertima je sudjelovao i tamburaški orkestar sa solistom Grčić Ivanom.

13.08. folklorni ansambl sudjelovao je na Međunarodnom festivalu „ Sremfolkfest „ u Sremskoj Mitrovici, Republika Srbija.

Kraj ljeta obilježilo je sudjelovanje na 40. Međunarodnom studentskom festivalu u Skopju od 21.08. do 26.08.

Slijedi kratak odmor, a zatim i nastup na folklornim večerima ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni 18.09.2019.g.

Budući da ovoliko gostovanja zahtjeva i konstantno uvježbavanje, tijekom ljeta bilo je svega desetak dana ljetne stanke.

Ovim putem KUD „Šumari“ poziva sve koji bi se željeli priključiti u radu da dođu u prostorije KUD-a, Glagoljaška 14, jer nakon Vinkovačkih jeseni kreće nova sezona i upis novih članova u sve sekcije.