Kako je najavljeno, tako je i učinjeno. Rambo Amadeus, svjetski mega-car, doista se i pojavio danas u Vinkovcima, u ulici Slavka Jankovića gdje mu je urućena ovogodišnje DORF posebno priznanje za doprinos undergroundu. Nakon preuzimanja nagrade, Rambo je na sebi karakterističan način pozdravio 50-ak nazočnih štovatelja, nakon čega je zasadio jedno od četiri stabla likvidambra. Idućih pola sata proveo je u ugodnom druženju i fotografiranju s okupljenima…
Toni Šarić i Rambo Amadeus, Vinkovci, 22.11.2019. | Photo: Goran Čelig
Rambo Amadeus je simboličnom gestom sadnje drveta odlučio dodatno skrenuti pozornost na očuvanje okoliša te potaknuti i druge na slične aktivnosti, koje doprinose povećanju kvalitete života. Na tom mjestu će laureati Festivala DORF nastaviti sadnju – i u narednim godinama. Akciju sadnje DORF stabala pomogli su Grad Vinkovci, Cvjećarstvo d.o.o.  i donatori.
U obrazloženju prilikom dodjele nagrade istknuto je: “Glazbenik, pjesnik i medijski manipulator jedinstvenu glazbenu karijeru započeo je u rodnom Herceg Novom 1979. godine u jazz-punk bendu Radioaktivni otpad. Debi albumom “O tugo jesenja” 1988. počela je jedinstvena glazbena avantura pod pseudonimom Rambo Amadeus, u koju je stalo 15 izvrsnih albuma, brojni koncerti i kolaboracije, uvijek iznova originalno i uzbudljivo. Impresivan popis genijalnih rješenja i visoka kvaliteta najraznovrsnijih formi u kojima se okušava sve ove godine, mnogima služe kao svjetionik i putokaz. DORF festival svakako bi bio drukčiji da u našim životima nije bilo toliko Ramba Amadeusa.”
Goran Čelig i Rambo Amadeus, Vinkovci, 22.11.2019. | Photo: Dubravko Mataković
Za nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu i ove godine zadužen je bio splitski kipar & strip autor Miro Župa. Podsjećamo, vizualni identitet 13. DORFA-a djelo je Martina Peranovića.
Trenutak za pamćenje, Antonio Pušić aka Rambo Amadeus po prvi put u gradu na Bosutu, a nama ne preostaje ništa drugo nego se potruditi dovesti ga i na barem jednu svirku, Možda ova nagrada i stablo postane početak jednog divnog novog prijateljstva…