33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Rammsteinov novi singl “Zick Zack” inspiriran je traganjem za savršenim izgledom

Više od autora

- vl promo-


Kultni glazbenici uvijek daju sve od sebe da iznenade svoje fanove. Originalnim idejama, moćnim i na trenutke neočekivanim sadržajem –  Rammsteinu to uvijek iznova uspijeva! Iznimka nije niti najnoviji singl “Zick Zack”, u kojoj progovaraju i o onima koji ne prestaju tražiti nedostižno savršenstvo. “Zick Zack” razrađuje temu kompulzivne sklonosti pojedinca prema samoostvarenju, što uključuje i radikalne promjenu vlastitog izgleda uz pomoć skalpela i kirurške ruke.

Uzevši u obzir to da je Rammstein poznat po razmišljanju izvan okvira, nije čudno da singl prati pažljivo osmišljen popratni sadržaj. Naime, uz fizičko CD izdanje singla (a najavljeno je i vinilno), bend predstavlja i “Zick Zack Magazine”. Časopis od 32 stranice sadrži priče, fotografije i intervjue na temu “Ljepši, veći, tvrđi”, kao i kolumnu u kojoj se objavljuju pisma čitatelja pod nazivom “The Dr Flake Botox Box”. Izdanje također uključuje šest postera, kao i dodatni XXL poster te 30 ekskluzivnih Rammstein naljepnica. Zanimljivo je da će časopis moći kupiti na pop-up kiosku na berlinskom Alexanderplatzu –  od 9. travnja do isteka zaliha, odnosno nekoliko dana prije nego što se u prodaji (13. travnja) nađu i fizička izdanja singla.

U međuvremenu je singl “Zeit” kojim su najavili istoimeni novi istoimeni album postigao impresivne rezultate slušanosti. Između ostalog, prateći spot trenutno broji više od 13 milijuna pregleda na YouTubeu, a valja istaknuti da je premijeru gledalo oko 76 tisuća ljudi.

U karijeri dugoj gotovo 30 godina Rammstein su prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta te su poznati i po uvijek pomno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima. Najavljena stadionska turneja morala je biti odgođena zbog pandemije (što je bend iskoristio za stvaranje nove glazbe), a sada – uz najavu novog albuma i ususret povratku benda na velike pozornice, zaključak je samo jedan – ovo će biti važna godina za Rammstein!

Osmo po redu studijsko izdanje njemačkih industrial titana očekuje se krajem travnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno