18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Ramones Night povodom 40. godina od albuma Road To Ruin u klubu Route 66

Više od autora

- vl promo-U subotu 9. lipnja će se u zagrebačkom klubu Route 66 održati Ramones night party gdje ćemo obilježiti 40. godišnjicu od objavljivanja albuma Road To Ruin uz ponoćni alt buvljak.

Ramonesi su osnovani u Queensu, New York, 1974. godine i smatraju se za prvi punk band na svijetu. Svoje prve koncerte održavaju u legendarnom njujorškom CBGB klubu gdje su sa Blondie, Dead Boys, The Dictators, Talking Heads, Patty Smith, Misfits… stvorili američku punk i new wave scenu. 23. travnja 1976. su Ramones objavili svoj prvi album koji slovi za jedan od najbitniji rock albuma i uzor je ne samo punk bendovima već i većini rock scene.

Godine 1978. Ramones objavljuju svoj četvrti studijski album ‘Road To Ruin’ na kojem im se po prvi puta pridružuje novi bubnjar, Marky Ramone koji je zamijenio dotadašnjeg bubnjara Tommy Ramonea, a koji se prebacuje na mjesto producenta. ‘Road To Ruin’ je do tada najzreliji Ramones album, zahvaljujući konstantnom koncertnom aktivnošću benda te do tada najboljom produkcijom, pa je tako za neke taj album jedan od najboljih Ramones albuma. Na, albumu se nalaze hitovi ‘I Wanna Be Sedated’, ‘Don’t Come Close’, ‘I Just Wanna Have Something To Do’, ‘She’s The One’ i ‘Needles And Pins’.

Do 1996., kada se Ramones razilaze, su objavili četrnaest studijskih albuma. Na žalost sva četiri originalna člana, Joe, Johnny, Dee Dee i Tommy, više nisu među nama. 2007. su Ramones uvedeni su u Long Island Music Hall Of Fame.

Party će započet preslušavanjem albuma ‘Road to Ruin’, nastavit s video projekcijom jednog od najboljih live albuma ikad ‘It’s Alive’, snimljenog 31. prosinca 1977. u Londonu, pa proći kroz diskografiju Ramonesa, a nakon čega slijedi punk rock i new wave slušaona.

Uz party će se održati i, sada već tradicionalni, „ponoćni alternativni buvljak“ na kojem ćete moći kupiti gothic, dark, punk, metal,… i inu alternativnu second hand i novu odjeću, nakit, obuću, nakit i raznu memorabiliju. Za prijave, za prodaju na buvljaku je potrebno se javiti na FB profil Morgane Black, a ako ste stidljivi se jednostavno pojavite sa svojom robom u 20 sati u Route 66.

Party i buvljak počinju u 21 sat, ulaz je besplatan, a na šanku će se uz ostala pića točiti i Zlatni Medvejed i Grička vještica. Dobrodošli!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno