18 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Rapace i Hawke zvijezde nadolazećeg trilera Stockholm

Više od autora

- vl promo-Stockholm (Ethan Hawke i Noomi Rapace, zvijezde) [St]

Ethan Hawke i Noomi Rapace prva su imena ostvarenja ‘Stockholm’ čiji je scenarist i redatelj Kanađanin Robert Budreau. Film se temelji na istinitoj priči o talačkoj krizi i pljački koju je na području Stockholma 1973. predvodio Jan-Erik Olsson, a koja je dokumentirana godinu dana poslije u članku ‘The Bank Drama’ NY Timesa kojeg je napisao Daniel Lang.

Događaj je izazvao pažnju tadašnje cjelokupne svjetske javnosti jer su se taoci zbližili sa pljačkašima i okrenuli protiv predstavnika vlasti, što je dovelo do psihološkog fenomena poznatog kao Štokholmski sindrom.

‘Stockholm’ će ljubiteljima filma ponuditi sirovi uvid u događaje koji su se zbili prije više od četiri dekade, a koji su utemeljili specifično psihološko stanje koje još uvijek intrigira svijet. Radi Robertove sjajne režije i strašno talentiranog Hawk / Rapace para, sigurni smo da će publika biti očarana ovom uzbudljivom istinitom pričom’, izjavio je Jonathan Kier iz kompanije Sierra / Affinity koja je zadužena za međunarodnu distribuciju i prodaju filma.

‘Stockholm’ predstavlja drugu suradnju na relaciji Hawke – Budreau, nakon ostvarenja ‘Born To Be Blue’ koji je odlično primljen od strane kritike i publike, a u kojem je Hawke portretirao jazz legendu Cheta Bakera. Početak produkcije zakazan je za travanj. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno