21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Raspisan je natječaj za 11. Vukovar film festival

Više od autora

- vl promo-


11.VFF (raspisan natječaj) [St1]

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21.- 26. kolovoza ove godine.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su redom: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2016. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD-formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni ‘naljepnicama’ sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:

– popunjenu prijavnicu

– životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 1. srpnja 2017. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.

 11.VFF (raspisan natječaj) [St2]

Nagrade Vukovar film festivala su sljedeće:

NAGRADA ZA NAJBOLJI DUGOMETRAŽNI FILM – OTKUP PRAVA ZA DISTRIBUCIJU

NAGRADA ZA NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI FILM – 500 eura

NAGRADA ZA NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM – 1000 eura

Prijavnicu možete preuzeti klikom na ovu poveznicu, a više detalja potražite na stranici festivala.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno