Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek i u ovom mjesecu organizira akcije dragovoljnog darivanja krvi.

Tako za tjedan dana, odnosno u subotu 9. studenoga, građani kriv mogu dati od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, a u utorak 19. studenoga, od 9 do 14 sati u prostorijama Vojarne 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi Vinkovci. U subotu 30. studenoga pak, od 9 do 13 sati, ponovno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

“Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv, provjerite svoje zdravlje i spasite nekome život”, poručuju iz vinkovačkog Crvenog križa. Podsjetimo, za 2019. godinu plan prikupljanja krvi na akcijama koje organizira GDCK Vinkovci iznosi 1.920 doza. Do 18. listopada ostvareno je 1.835 doza, odnosno 95,57% od plana za cijelu godinu, što znači da će u naredna dva mjeseca do kraja godine plan biti značajno nadmašen.

Posebno raduje podatak da je od 01. siječnja do 18. listopada ove godine krv po prvi put dalo 327 osoba, što iznosi 17,82% od ukupnog broja darovatelja. Prosjek novih darovatelja za Republiku Hrvatsku je 7%, pa je ovih 17,82% pouzdan znak da je budućnost darovateljstva krvi na našem području zajamčena.