21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

KINO PREMIJERA: Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi (2017.)

Više od autora

- vl promo-


Nalazimo se trenutačno u novoj renesansi franšize ‘Ratovi zvijezda’. Sedmi film u serijalu, ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’, pregazio je kino blagajne i premašio svojom zaradom sva očekivanja. Premda nije tako dobro zaradio, idući film iz ‘Ratova zvijezda’ (ali ne i dijelom sage) koji je došau u kina, ‘Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda’ ipak je impresivno dobro prošao.

Ovog Božića Disney i LucasFilm pokušat će ponoviti i nadmašiti uspjeh sedmog filma u franšizi novim filmom, ‘Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi’. A sudeći po traileru, u kojeg su smjestili apsolutno svaki trop i kliše kojeg su i mogli smjestiti, u tome će i uspjeti. Ipak, ljude ništa ne vraća u kina kao materijal kojeg su već nekoliko puta vidjeli i koji im igra na prave note.

Nakon što je u ‘Ratovima zvijezda: Sila se budi’ kročila u širi svijet, Rey u novom poglavlju sage nastavlja svoje epsko putovanje u društvu Finna, Poea i Lukea Skywalkera dok se na drugoj strani galaksije Kylo Ren bori sa svojim demonima te nastavlja uništavati Novu Republiku.

U glavnim ulogama u filmu su Daisy Ridley kao Rey, John Boyega u ulozi bivšeg Stormtroopera Finna (nakon čega će se pojaviti i u nastavku Bitke za Pacifik), Oscar Isaac kao pilot Poe Dameron, Adam Driver je ponovno mračni jedi Kylo Ren, a vidjet ćemo i Marka Hamilla u zapaženijoj ulozi. Uloge također imaju i Carrie Fisher (njen posljednji nastup na film) a među pridošlicama ovom slavnom serijalu priključili su se i Benicio Del Toro, Kelly Marie Tran i Laura Dern.

‘Posljednji Jedi’, osmi film u serijalu, pod režijom Riana Johnsona u kina stiže 15. prosinca ove godine.

Originalni naslov: Star Wars: Last Jedi, 2017.

Distribucija: 2i Film, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno