15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Razmjena mladih Kenzingen – Vinkovci

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Skupina mladih iz Vinkovaca jučer poslijepodne stigla je njemački grad Kenzingen. Riječ je o razmjeni mladih koja se temelji na partnerstvu gradova Kenzingena i Vinkovaca, začetom na suradnji društava Crvenog križa u najtežim trenucima Domovinskog rata, a u miru gradonačelnici Kenzingena i Vinkovaca obvezali su se humanitarnu suradnju proširiti i na političkom, gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i športskom planu te posebice njegovati susrete mladih.

Ovo partnerstvo, ističe ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić, je među najživotnijima u njemačko-hrvatskim relacijama, a već je izuzetno dobro poznato i u okviru Europske unije, a snažnu podršku svim partnerskim projektima pružaju gradonačelnici Matthias Guderjan i Ivan Bosančić.

U razmjeni mladih sudjeluju učenici Gimnazije M.A.Reljkovića Vinkovci, polaznici DSD-programa, pod vodstvom profesorica Irene Tomić i Ines Glavaš, kao i Mirna Dovhanj, profesorica u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, koja priprema nastavak stručnog usavršavanja svojih učenika na praksi u Kenzingenu, te Branko Tomić.

Odmah po dolasku sudionike je primio ravnatelj Gymnasium Kenzingen Heribert Herrtrampf, koji je zajedno s profesorom u toj školi Danijelom Turkaljem pripremio iznimno bogat program. Uz sudjelovanje na nastavi planirano je upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti kraja, posjet Freiburgu, Strasbourgu, Europa-parku, i adrenalinskom parku. Humanitarci također imaju svoj program, za koji se pobrinuo predsjednik Crvenog križa Kenzingen Rudi Nadler, motor suradnje Kenzingena i Vinkovaca, a sve sudionike razmjene će primiti i gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno