11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Razvijanje i jačanje međusobnih odnosa

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U zgradi Palače Srijem u Vukovaru nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons.dr.sc. Đuro Hranić  i župan Božo Galić potpisali su Sporazum o suradnji na projektima od zajedničkog interesa.

Sporazumom je zaključeno razvijanje i jačanje međusobnih odnosa na svim područjima društvenog, kulturnog i gospodarskog života i drugim područjima sukladno najboljim tradicijama euroregionalne suradnje, istovremeno unapređujući dobrosusjedske odnose.

Tom prigodom župan Galić je izjavio kako Županija podržava ovu suradnju te je rekao:

“Ovim Sporazumom možemo puno toga postići. Spremni smo uključiti se u zajedničke projekte, stavljajući pri tome naglasak na Prekogranični program Hrvatska i Crna Gora. Županija je uvijek nastojala pomagati Vrhbosanskoj nadbiskupiji i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini te će i dalje to činiti.“

Kardinal Puljić je rekao kako je vrlo zadovoljan današnjim susretom s nadbiskupom Đurom i županom Galićem jer su zajednički potpisali Sporazum prekogranične suradnje gdje će Županija poduprijeti neke programe koje oni žele ostvarivati u Bosni i Hercegovini, odnosno u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. “Drago mi je da razumiju našu stvarnost te im je stalo da budu ispružena ruka kako bi realizirali naše projekte“, istaknuo je Puljić.

Potpisivanjem ugovora zadovoljan je i nadbiskup Hranić koji je zahvalio županu Boži Galiću za osjećaj solidarnosti prema Vrhbosanskoj nadbiskupiji i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

“Đakovačko-osječka i Vrhbosanska nadbiskupija imaju jako dobru suradnju na različitim područjima i to već dugo, jer smo donedavno bili Đakovačko ili Bosanska nadbiskupija. Našim je biskupijama suradnja s Vukovarsko-srijemskom županijom poticaj  te smo danas potpisali Sporazum o suradnji i na taj način dodatno učvrstili našu povezanost, solidarnost i nastojanja na dobrobit Crkve i naroda“, rekao je Hranić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno