20 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Razvoj zadružnog poduzetništva

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program “Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu. Prijave se zaprimaju isključivo od 6. lipnja, a poziv je otvoren do 4. kolovoza.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je subjektima malog gospodarstva koji su registrirani kao zadruge, osim radno-socijalnih i braniteljskih zadruga koje nisu prihvatljivi korisnici.

Sredstva su namijenjena za ulaganja u unaprjeđenje poslovanja, ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje te ulaganja u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju, ulaganja u razvoj novih proizvoda/usluga, unapređenje i primjenu novih znanja u proizvodnim i uslužnim procesima zadruga. Novac se može dobiti i za stručno osposobljavanje i obrazovanje zadrugara i zaposlenika u zadruzi, prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, marketinške aktivnosti u cilju povećanja konkurentnosti i prepoznatljivosti zadružnog proizvoda i zadružne usluge te izlazak na nova tržišta.

Najniži iznos potpore je 20.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Prijava, odnosno prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom, se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta-Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu, Ulica grada Vukovara 78 10000 Zagreb.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno