On line povezivanje i komunikacija i u uvjetima života koje propisuju mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH s ciljm sprječavanja zaraze koronavirusom, omogućuju brojne aktivnosti. Tako je i razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije umjesto uobičajenog seminara ili radionice, koji bi se u redovitim uvjetima održao u prostoru agencije, jučer organizirala online ”Info dan” koji je održan u obliku webinara pomoću Zoom aplikacije. Sudionicima je prezentiran indikativni plan objave natječaja u tekućoj godini te su im približene mogućnosti prijave projekata iz područja socijalne skrbi i kulture. Na webinaru su sudjelovali predstavnici 15 javnopravnih tijela, poput društava Crvenog križa te muzeja s područja Vukovarsko-srijemske županije.
“Želimo korisnicima pružiti informacije kako bi oni mogli na vrijeme početi razmišljati o aktivnostima projekta, o onome što je njima potrebno za poboljšanje poslovanja te kako bi mogli na vrijeme pripremiti projekte, prijaviti ih i nadati se uspješnoj provedbi projekta”, istaknula je Danijela Barišić, viša savjetnica u Odjelu za pripremu programa i projekata u Razvojnoj agenciji VSŽ.
Webinar je organiziran u okviru projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II”. Cilj projekta je pružiti besplatnu stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekata svim javnopravnim tijelima s područja županije. Osim toga, organizatori nastoje edukacijama i radionicama jačati provedbene kapacitete javnopravnih tijela u cilju povećanja dostupnih sredstava ESI fondova. Projekt je započeo prije godinu dana, a dosad je stručna pomoć u pripremi i provedbi projekata realizirana za 10 javnopravnih tijela za ukupno 24 projekta.