Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je 30. listopada u Zagrebu svečanu konferenciju povodom otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“ (eng. BOND – Business Organistions Network Development) vrijednog 7.012.151,60 kuna, cjelokupno financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Cilj ovog projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

Provedba ovog projekta dio je realizacije jednog od dugoročnih ciljeva agencije HAMAG-BICRO, a to je lokalno pozicioniranje na institucionalnoj razini, čime se doprinosi decentralizaciji sustava i poticanje dostupnosti informacija, znanja i usluga svim poduzetnicima podjednako, bez obzira na njihovu adresu poslovanja.

Na konferenciji su predstavljanje poduzetničke potporne institucije odabrane u okviru provedenog Javnog poziva kojima su dodijeljeni ugovori u suradnji, pa tako i poduzetničke potporne institucije s područja Vukovarsko-srijemske županije među kojima je i Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije. HAMAG-BICRO će, u suradnji s odabranim institucijama, razviti standardizirane visokokvalitetne usluge poduzetničkih potpornih institucija koje će biti regionalno ravnomjerno rasprostranjene i na dispoziciji poduzetnicima.