4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Redateljica Karyn Kasuma priprema snimanje horora pod nazivom Breed

Više od autora

- vl promo-

f_karyn-kusama_priprema-horor_Breed_ST

Američka redateljica Karyn Kusama debitirala je 2000. godine sa sportskom dramom ‘Girlfight’ koja joj je širom otvorila vrata filmske industrije. Nakon toga je nastojala da postane dio velike lige, pa je najprije 2005. za Paramount objavila sci-fi špijunsku akciju ‘Aeon Flux’, a četiri godine kasnije za 20th Century Fox nadnaravnu crnohumorističnu horor-komediju ‘Tijelo lijepe Jennifer’. Ni jedan ni drugi film nisu naišli na dobar prijem. Na nezavisnu teritoriju se vratila prošlogodišnjim horor-triler ostvarenjem ‘The Invitation’, ali sada se izgleda želi vratiti na teritorij velikih filmskih studija.

Kompanija 20th Century Fox nedavno je najavila njen novi horor ‘Breed’ čiji će izvršni producent biti Scott Frank (Šetnja po grobovima). Temelji se na istoimenoj knjizi koju je napisao Scott Spencer pod pseudonimom Chase Novak. Knjiga je urbani horor o bogatom njujorškom paru koji ne može imati djecu. Uznemirava ih čak i sam pogled na bebe u Central Parku. U očaju se obraćaju kontraverznoj istočnoevropskoj klinici za plodnost, a deset godina kasnije, posljedice, košmari i razne nuspojave manifestiraju se, kako na njima samima, tako i na njihovim blizancima.


Kusama u ovaj projekat kreće sa budžetom u rasponu od 20 do 30 miliona dolara, a imena glumačke postave za sada nisu poznata. Kusama je obično između filmova pravila pauzu od 4-5 godina, pa se nadamo da nećemo dugo čekati da njen novi film ugleda svjetlo dana. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: THE INVITATION [2015]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno