23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Rekorder vikenda u Otoku na biciklu s 2.41 promila

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Tijekom vikenda, od 14. do 16. lipnja 2024. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 11 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, o kojoj smo prethodno izvijestili, tri nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se u Nuštru, na nerazvrstanoj cesti Rokovci-Vinkovci i u Vukovaru, dok su s materijalnom štetom evidentirane u Mirkovcima (2), na graničnom prijelazu Gunja, nerazvrstanoj cesti Mirkovci-Privlaka, u Iloku, Ivankovu i Vukovaru.

Proteklog vikenda policijski službenici su u prometu zatekli 21 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,41 g/kg zabilježena je u subotu, u Otoku, J.J. Strossmayera, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je smješten u posebnu prostoriju dok ne prestanu razlozi za smještaj (do otriježnjenja).

S time u vezi, 15./16. lipnja u vremenu od 22 do 5 sati, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave osječko-baranjske, realizirana je ciljana koordinirana aktivnost u cestovnom prometu, kojom prilikom je iz cestovnog prometa isključeno 14 vozača radi upravljanja vozilom s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu.

Druga preventivno-represivna akcija prometne policije PU vukovarsko-srijemske, provedena u subotu 15. lipnja na području gradova Županje, Otoka i Vinkovaca, bila je usmjerena na vozače vozila na „dva kotača“. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama: tehnička neispravnost motocikala (nehomologirani ispušni sustavi i neistaknute registarske pločice), nenošenje zaštitnih kaciga prilikom upravljanja mopedima i osobnim prijevoznim sredstvima.

U Vinkovcima, u Ulici bana Josipa Jelačića, zatečeni su 28-godišnji vozač električnog romobila koji se kretao nogostupom bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg te 53-godišnji vozač motocikla pod utjecajem alkohola od 0,67 g/kg. Oba su vozača isključena iz prometa. 

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno