27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Relikvije Ivana Pavla II. u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Na prijedlog Inicijative “40 dana za život”, relikvija, odnosno tkanina natopljena krvlju sv. Ivana Pavla II., u srebrnom relikvijaru koji prikazuje lik Pape kako se naslonjen pridržava za svoj pastirski križ s Raspetim, koja se inače čuva u pavlinskom samostanu u Sveticama, obilazi gradove u Hrvatskoj uključene u Inicijativu. Ovo je relikvija prvog stupnja, a takve relikvije su direktno povezane s događajima iz života Isusa te dijelovima tijela svetaca.

Svoj službeni pohod počela je u mjestima bdjenja u Dalmaciji, 14. veljače, na dan svečanog otvaranja korizmenog bdjenja u Splitu, te obišla Imotski, Makarsku, Dubrovnik, Metković, Zadar, Šibenik, Knin, a ponovnim izlaganjem relikvija u Splitu završila je pohod Dalmaciji i prenesena je u Slavoniju u pohod ostalim mjestima bdjenja. Do kraja korizme obići će svih 28 mjesta bdjenja u Hrvatskoj. Prvi grad u Slavoniji u koji je relikvija trebala stići bio je Vukovar, dok će u Đakovu biti od 2. do 4. ožujka. Relikviju će se moći pogledati i u Osijeku, Slavonskom Brodu te Vinkovcima.

Od 28.2. do 1.3. Vinkovci će imati priliku ugostiti relikvije sv. Ivana Pavla ll. Bit će izložene pred ginekološkim ambulantama u Vinkovcima, u vremenu od 15:00 – 18:00 sati. Prvog dana, nakon svete Mise koja počinje u 18:30 u crkvi Presvetog Srca Isusova na Lapovcima, biti će čašćenje relikvija uz prigodan molitveni program.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno