Republika Hrvatska zemlja je domaćin sljedećeg sastanka šefova vlada 16+1 zemalja, odnosno Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC), koji se u travnju održava u Dubrovniku.

Osim multilateralnih političkih sastanaka, tijekom Summita će Hrvatska gospodarska komora organizirati gospodarski forum za poduzetnike iz Kine i 16 europskih zemalja. Hrvatska u potpunosti podupire daljnje širenje suradnje s Kinom i zemljama srednje i istočne Europe u sklopu platforme 16+1, te se pravovremeno provode značajne aktivnosti za organizaciju što kvalitetnijega poslovnog događanja tijekom Summita.

Gospodarski će se forum sastojati od plenarnog dijela, nakon čega slijedi nekoliko tematski definiranih panela koji će pokrivati teme infrastrukture i ulaganja, proizvodnje, inovacija, trgovine, turizma i kulture, a na kraju slijede individualni sastanci kineskih i europskih tvrtki.

Summit će se održati u Dubrovniku, od 11. do 13. travnja, a gospodarski forum održava se 12. travnja. Mogućnost prijave na događanje bit će otvorena uskoro.

Dodatne informacije o Summitu, uključujući točno vrijeme programa i konačnu lokaciju, proces registracije i prijave te druge korisne informacije, objavit ćemo u narednom razdoblju. Informacije će pravovremeno biti dostupne na mrežnim stranicama HGK te distribuirane svim kanalima koje HGK koristi, a za još lakše pravovremeno praćenje novih informacija zainteresiranima predlažemo da se predbilježe na HGK Newsletter (na dnu stranice www.hgk.hr).