Nakon što je kriza uzrokovona koronavirusom prekinula sva nogometna natjecanja, a Cibalija svoju posljednju prvenstvenu utakmicu u Vinkovcima odigrala 29. veljače, nogomet se u lipnju vraća na vinkovačke terene.

Naime, u subotu, 13. lipnja 2020. godine odigrati će se revijalna utakmica Cibalia 2000 – Cibalia 2020. i kojom će se obilježiti jedan od najvećih uspjeha Cibalije, a riječ je o nastupu u Europskoj ligi (odnosno Intertoto kupu).

Podsjetimo se da je Cibalia prije 20 godina, nakon odlične sezone i finala Hrvatskog nogometnog kupa izborila pravo igranja u Europi te je u 1. kolu Intertoto kupa koje su se igrale 17. i 24. lipnja 2020. godine za protivnika imala momčad FK Obilić iz Srbije.

U prvoj utakmici na svom stadionu pred devet tisuća navijača nogometaši Cibalie pobijedili su Obilić rezultatom 3:1, a golove za Cibaliju su postigli Ivan Bošnjak, Ivan Maroslavac i Mladen Bartolović.

Za Cibaliju su tada nastupili: Ilica Perić, Antun Andričević, Mario Čutura, Mladen Križanović, Boris Leutar, Dražen Pernar, Ivan Maroslavac, Jure Jurić, Ivan Bošnjak, Mario Meštrović, Mladen Bartolović, Igor Tkalčević, Dejan Pavličić i Mario Jurić. Trener momčadi bio je Srećko Lušić.

U drugoj utakmici Cibalia je u gostima odigrala 1:1, a strijelac za Cibaliu bio je Dejan Pavličić.

Cibalia je u ovoj utakmici igrala u sastavu: Marić, Andričević, Jurić, Križanović, Leutar, Pernar, Maroslavac, Jurić, Grgić, Meštrović, Bartolović.

Uz revijalnu utakmicu Cibalia 2000. – Cibalia 2020. koja će se igrati u subotu, 13. lipnja, održati će se i malonogometni Ultras turnir (4+1).