14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Rey iz Ratova zvijezda uskočit će u kožu špijunke Virginie Wolf

Više od autora

- vl promo-

Daisy Ridley (A Woman Of No Importance, kao Virginia Wolf) [St]

Prema pisanju portala Deadline, engleska filmska zvijezda u usponu, Daisy Ridley (Rey iz  filma Sila se budi), predvodit će glumačku postavu Paramountova filma ‘A Woman Of No Importance’ prema knjizi Sonie Purnell. Biografija je to koja govori o životu poznate špijunke Virginie Hall.

U godinama pred početak Drugog svjetskog rata, Virginia Hall se pokušala zaposliti u američkoj diplomatskoj službi, ali je odbijena radi spola i ozljede noge. Nakon toga je radila za Britance, a naknadno joj je dozvoljeno da se priključi OSS-i, organizaciji koja je preteča CIA-e. Također je surađivala i sa Francuskim pokretom otpora, a Gestapo ju je smatrao najopasnijom od svih savezničkih špijuna. Za života koristila je mnoge pseudonime, Marie Monin, Germaine, Diane, Marie iz Lyona, Camille, Nicolas, a Gestapo ju je prozvao Artemis.

Radi zasluga u ratu, odlikovana je  od strane Britanskog Reda carstva, a nagradila ju je i američka vojska. Umrla je 1982. godine.

Glumica Daisy Ridley će reprizirati svoju rolu hrabre Rey u novom filmu Rat zvijezda: Epizoda 9: Posljednji džedaj’ (Star Wars: The Last Jedi) kojeg režira Rian Johnson, a trenutno je zaokupljena i radom na najnovijoj verziji filma ‘Ubojstvo u Orient Expressu’ kojeg režira Kenneth Branagh. Također će se pojaviti i u SF ostvarenju ‘Chaos Walking’ u režiji Douga Limana, a koje se temelji na istoimenom književnom serijalu Patricka Nessa. [Filmofil.ba]

TRAILER TITLANI: RATOVI ZVIJEZDA – SILA SE BUDI [2015]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno