- Tekst se nastavlja ispod oglasa -


Prometna policija PU vukovarsko srijemske je od 6 sati 27. lipnja do 6 sati 8. lipnja provodila akciju nadzora brzine kretanja vozila. Osim lokacija koje su predložili građani, policijski službenici nadzirali su brzinu i na lokacijama na kojima se učestalo događaju prometne nesreće.

Tako je na 50 lokacija proveden nadzor 139 vozača i vozila. Zbog nedopuštene brzine kretanja vozila,  primijenjena je 31 represivna mjera prema vozačima. Tijekom nadzora brzine kretanja vozila nisu zabilježena veća prekoračenja dopuštene brzine, s obzirom da je učestalo padala kiša i kolnici su bili mokri. Također, tijekom provođenja akcije nije evidentirana prometna nesreća sa uzrokom nedopuštene ili neprilagođene brzine kretanja vozila.

Međutim, pojedini vozači ipak nisu poštivali odredbe o ograničenju brzine kretanja vozila u prometu na cestama, unatoč lošim vremenskim prilikama i kliskom kolniku. Nedopuštena i neprilagođena brzina vodeći su uzrok događanja prometnih nesreća u prometu na cestama, zbog čega će policijski službenici i nadalje provoditi nadzor brzine kretanja vozila radi sprječavanja ugroze i događanja prometnih nesreća.