21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Rezime akcije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr


Prometna policija PU vukovarsko srijemske je od 6 sati 27. lipnja do 6 sati 8. lipnja provodila akciju nadzora brzine kretanja vozila. Osim lokacija koje su predložili građani, policijski službenici nadzirali su brzinu i na lokacijama na kojima se učestalo događaju prometne nesreće.

Tako je na 50 lokacija proveden nadzor 139 vozača i vozila. Zbog nedopuštene brzine kretanja vozila,  primijenjena je 31 represivna mjera prema vozačima. Tijekom nadzora brzine kretanja vozila nisu zabilježena veća prekoračenja dopuštene brzine, s obzirom da je učestalo padala kiša i kolnici su bili mokri. Također, tijekom provođenja akcije nije evidentirana prometna nesreća sa uzrokom nedopuštene ili neprilagođene brzine kretanja vozila.

Međutim, pojedini vozači ipak nisu poštivali odredbe o ograničenju brzine kretanja vozila u prometu na cestama, unatoč lošim vremenskim prilikama i kliskom kolniku. Nedopuštena i neprilagođena brzina vodeći su uzrok događanja prometnih nesreća u prometu na cestama, zbog čega će policijski službenici i nadalje provoditi nadzor brzine kretanja vozila radi sprječavanja ugroze i događanja prometnih nesreća.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno