25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Rezultati 2. kola Županijskog natjecanja za djecu i mlade u jahanju

Više od autora

- vl promo-


Konjički klub “Eohippus” četvrtu godinu za redom organizirao je Županijsko natjecanje za djecu i mlade, 2. kolo. Natjecanje je realizirano u suradnji s KC “Županjski kas”, a financirano je vlastitim sredstvima Kluba.Konjički klub ujedno je osnivač Županijskog natjecanja, a uz Konjički centar “Županjski kas” iz Županje nastupili su također natjecatelji iz Konjogojskih udruga “Dorat” iz Vinkovaca i “Stari graničar” iz Županje. Sveukupno 20 jahača natjecalo se u 3 kategorije: natjecanje djece do 14. godina, natjecanje djece od 15 do 21 godinu te natjecanje jahača starijih od 22. godine.

U prvoj kategoriji, djeca su jahala poligon na kojem su morali izvršiti određene zadatke: od prebacivanja zastavica do preskakanja prepona.
U drugoj kategoriji natjecanje je obuhvaćalo prethodno spomenuti poligon, ali i tzv. “kapije”, odnosno brzinsko jahanje kroz čunjeve, dok je treću i najstariju kategoriju očekivalo samo brzinsko jahanje kroz čunjeve.
Također, ovo je jedino takvo konjičko natjecanje koje se održava u Vinkovcima.
S obzirom na vještinu i spremnost svih kandidata, borba za prva mjesta bila je neizvjesna. U prvoj kategoriji najbolja je bila Lana Ivić iz Lužana, a u drugoj je prvo mjesto osvojila Diana Ričko iz KC “Županjski kas”. U revijalnoj utrci najspretniji je bio Adam Svirčević također iz KC “Županjski kas”.

Članove KK “Eohippus” možete vidjeti na 53. Vinkovačkim jesenima: jedan jahač i tri jahačice sudjelovat će na Dječjim vinkovačkim jesenima, dok će četiri jahačice nastupiti na “odraslim” Jesenima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno